[qrpcat] Baluns i estacionàries (era: Primers passos en HF (20m))

RAUL MARTINEZ PUEBLA rmartinez a ub.edu
dic abr 20 18:06:43 CEST 2016


Les samarretes encara no están dissenyades ni molt menys impresses. Haureu d'esperar...

Raúl EA3HLF

El 20 abr 2016, a las 17:36, Santi Sanyé <santisanye a gmail.com<mailto:santisanye a gmail.com>> escribió:

Bona tarda

He vist unes fotos d'una camiseta blanca que posa "El QRP dificil" i www.qrp.cat<http://www.qrp.cat>.

Com es pot aconseguir una ?

EA3KX
Santi Sanyé


El dia 20 d’abril de 2016, 13:52, <ea3ert a qrp.cat<mailto:ea3ert a qrp.cat>> ha escrit:
Hola llista,


Relacionat amb el balun, tinc un dubte. Si l'acoplador del transceptor
aconsegueix deixar el SWR pràcticament a 1:1, quina seria la
necessita addicional de posar aquest componen?

L'objectiu del balun no té res a veure amb eles estacionàries, sinó en evitar que l'exterior de la malla del cable coaxial es pugui comportar com una antena. En determinades circumsptàncies això pot generar retorns de RF cap a l'estació, interferències, distorsió de la lectura de ROE... per tal d'evitar-ho es posa algun dispositiu que faci més difícil que la RF pugui baixar per l'exterior del coaxial. Això pot ser ferrites, una bobina, un cable o tub de 1/4 d'ona... hi han diversos models.

D'altra banda, les formules i programes per a calcular antenes, suposen que l'antena està situada al buit (o a efectes pràctics a una alçada de 1 longitud d'ona o superior). Si l'antena està més propera al terra o a d'altres masses conductores, la seva impedància i diagrama de radiació varien. Per això normalment cal ajustar les antenes un cop instal.lades a la seva ubicació.

Cal tenir present que les estacionàries, per elles mateixes, NO ens indiquen si una antena funciona o no. Les estacionàries (concretament la relació d'ones estacionàries) són un simptoma no una causa. Generalment tenir febre ens indica que estem malalts però per ellea mateixa la febre no ens diu quina malaltia tenim. És més, si tractem la febre sense tractar la malaltia, podem empitjorar. Canvieu febre per estacionàries i encertareu.

Per no allargar-me més podeu mirar l'article que vaig escriure a ham.cat<http://ham.cat> sobre les estacionàries [http://www.catlog.net/DIN/22-ArticlesTecnics/RacoQRP/LeEstacionaries.asp?Posicion=]

Experimenteu, experimenteu, experimenteu....

73's de Toni, EA3ERT


PD:

Si us plau signeu al peu dels missatges amb el nom i indicatiu (si el teniu)

_______________________________________________
Qrpcat mailing list
Qrpcat a qrp.cat<mailto:Qrpcat a qrp.cat>
http://qrp.cat/mailman/listinfo/qrpcat_qrp.cat--
Santi Sanyé
_______________________________________________
Qrpcat mailing list
Qrpcat a qrp.cat<mailto:Qrpcat a qrp.cat>
http://qrp.cat/mailman/listinfo/qrpcat_qrp.cat


Aquest correu electrònic i els annexos poden contenir informació confidencial o protegida legalment i està adreçat exclusivament a la persona o entitat destinatària. Si no sou el destinatari final o la persona encarregada de rebre’l, no esteu autoritzat a llegir-lo, retenir-lo, modificar-lo, distribuir-lo, copiar-lo ni a revelar-ne el contingut. Si heu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que n’informeu al remitent i que elimineu del sistema el missatge i el material annex que pugui contenir. Gràcies per la vostra col·laboració.

Este correo electrónico y sus anexos pueden contener información confidencial o legalmente protegida y está exclusivamente dirigido a la persona o entidad destinataria. Si usted no es el destinatario final o la persona encargada de recibirlo, no está autorizado a leerlo, retenerlo, modificarlo, distribuirlo, copiarlo ni a revelar su contenido. Si ha recibido este mensaje electrónico por error, le rogamos que informe al remitente y elimine del sistema el mensaje y el material anexo que pueda contener. Gracias por su colaboración.

This email message and any documents attached to it may contain confidential or legally protected material and are intended solely for the use of the individual or organization to whom they are addressed. We remind you that if you are not the intended recipient of this email message or the person responsible for processing it, then you are not authorized to read, save, modify, send, copy or disclose any of its contents. If you have received this email message by mistake, we kindly ask you to inform the sender of this and to eliminate both the message and any attachments it carries from your account. Thank you for your collaboration.
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://qrp.cat/pipermail/qrpcat_qrp.cat/attachments/20160420/7b4ca013/attachment.html>


Més informació sobre la llista de correu Qrpcat