[qrpcat] Nou FT-818

Raul Martinez Puebla rmartinez a ub.edu
div mar 2 11:04:04 CET 2018


Bon dia, llista,

Yaesu al final ha anunciat l'esperat (20 anys!) successor del venerable FT-817: el FT-818.

Contràriament al que tothom esperava i s'havia comentat a les xarxes socials, les modificacions que han fet han estat mínimes. Més que un equip nou, el que han fet ha estat una actualització de components: se sospita que tenien problemes per trobar components per continuar amb la fabricació del FT-817ND i han renovat les peces crítiques.

En resum, els canvis respecte al FT-817ND són:


-          6w en comptes de 5w (han canviat els finals? Se suïcidaran com els del FT-817?)

-          Nova bateria SBR-32MH de 1900 mAh, en comptes de la FNB-85 de 1400 mAh (40 minuts en comptes de 30, no és gaire)

-          Oscil·lador millorat de cara a fer satèl·lits: nou TCXO de 0,5 ppm (només es pot apreciar si fas satèl·lits, aquesta deu ser una de les peces que havien de renovar).

-          208 memòries en comptes de 200 (potser ara compten les home memòries de cada banda i són les 200 que ja tenia, més les 8 home que ja tenia).


La resta és exactament igual al que té 817ND; no han canviat res , ni la carcassa, ni el frontal, ni el cul del 817ND, només que ara hi posa "818".

A la web de Yaesu podeu trobar el manual en PDF: https://www.yaesu.com/downloadFile.cfm?FileID=13547&FileCatID=158&FileName=FT%2D818ND%5FOM%5FENG%5FE13772002%5F1802S%2DCM.pdf&FileContentType=application%2Fpdf, encara que és el mateix que el del 817ND, però editat (no del tot, perquè hi ha una pàgina on hi posa "lebel" en comptes de "level" i l'error encara el pots trobar al manual del 818).


Personalment em sento decebut. Esperava un equip nou amb una pantalla més gran (una de les parts més criticades del 817), 10 vats, un DSP com deu mana, compressor de micro, port USB... un equip d'aquest segle, però suposo que han optat per no encarir el producte ni fer-ho més gran (els dos atractius del 817). Però la gent que ja té un 817 no se'l canviarà per aquest, i qui no en té un, es buscarà un 817ND de segona mà, que serà més barat que aquest.

L'única avantatge és que els accessoris del 817 també serveixen per al 818.

Salutacions,


EA3HLF Raúl


Aquest correu electrònic i els annexos poden contenir informació confidencial o protegida legalment i està adreçat exclusivament a la persona o entitat destinatària. Si no sou el destinatari final o la persona encarregada de rebre'l, no esteu autoritzat a llegir-lo, retenir-lo, modificar-lo, distribuir-lo, copiar-lo ni a revelar-ne el contingut. Si heu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que n'informeu al remitent i que elimineu del sistema el missatge i el material annex que pugui contenir. Gràcies per la vostra col·laboració.

Este correo electrónico y sus anexos pueden contener información confidencial o legalmente protegida y está exclusivamente dirigido a la persona o entidad destinataria. Si usted no es el destinatario final o la persona encargada de recibirlo, no está autorizado a leerlo, retenerlo, modificarlo, distribuirlo, copiarlo ni a revelar su contenido. Si ha recibido este mensaje electrónico por error, le rogamos que informe al remitente y elimine del sistema el mensaje y el material anexo que pueda contener. Gracias por su colaboración.

This email message and any documents attached to it may contain confidential or legally protected material and are intended solely for the use of the individual or organization to whom they are addressed. We remind you that if you are not the intended recipient of this email message or the person responsible for processing it, then you are not authorized to read, save, modify, send, copy or disclose any of its contents. If you have received this email message by mistake, we kindly ask you to inform the sender of this and to eliminate both the message and any attachments it carries from your account. Thank you for your collaboration.
-------------- part següent --------------
Un document HTML ha estat eliminat...
URL: <http://qrp.cat/pipermail/qrpcat_qrp.cat/attachments/20180302/493755bb/attachment.html>


Més informació sobre la llista de correu Qrpcat