[qrpcat] Canvi tensió font icom

RAUL MARTINEZ PUEBLA rmartinez a ub.edu
dll oct 28 13:02:28 CET 2013


Acabo de encontrar unas instrucciones similares a estas. Las he enviado con un PDF, pero la lista me dice que pesa demasiado y que espera la aprobación del administrador.

Tarde, como siempre.

Por si interesa, dejo el link de donde lo he bajado:

http://www.ab4oj.com/dl/icps35docs.pdfRaúl
EA3HLF

-----Mensaje original-----
De: Qrpcat [mailto:qrpcat-bounces a qrp.cat] En nombre de Toni
Enviado el: lunes, 28 de octubre de 2013 12:56
Para: qrpcat a qrp.cat
Asunto: [qrpcat] Canvi tensió font icom

Hola llista,

La font del 740 ja funciona a 230V. I sense haver de desmuntar la placa.
L'experiència és un grau:
- La 1a font la vaig cremar connectant-la directament a la xarxa sense tocar res.
- La 2a font vaig convertir-la a 230V però vaig patir i em va tocar desmuntar-la completament. Per a qui no ho sàpìgui (i no té perquè
saber-ho) la placa va fixada per 8 cargols, alguns d'ells quasi impossibles de treure i reposar. A més cal descollar/desoldar 4 transistors de potència i un doble diode de potència. Tot en una caixa més plena que un ou (vegeu la foto adjunta) i sota tensió de xarxa. Divertit tot plegat.
- La 3a (que és aquesta) he aconseguit canviar-la de tensió sense treure la placa. Amb 4 elements: unes pinces, una lupa binocular, un soldador de 15w fi i molta paciència. He tallat els "jumpers" des de la banda dels components sense trencar res més. He estanyat els "pads" per sobre (com que són metal.litzats no hi ha problema) i he reposicionat els jumpers sense cutcircuitar res (recodeu que van connectats a 230V. Un curt provoca uns espectaculars focs d'artifici.)


> Perdón, no me había fijado en lo del ventilador. Pues... un triac?
>
> No sé por qué me meto en estos berenjenales, si no entiendo.
>
> Raúl
>

Tampoc ha calgut! Resulta que desmuntant el ventilador original, el suport té la mida justa per aguantar a pressió un ventilador estàndar de font de PC (que funcionen a 12V). Només cal canviar els cargols per uns de més llargs. Quan tingui un moment miro d'enviar alguna foto.

A reveure.

Toni, EA3ERT
Aquest correu electrònic i els annexos poden contenir informació confidencial o protegida legalment i està adreçat exclusivament a la persona o entitat destinatària. Si no sou el destinatari final o la persona encarregada de rebre’l, no esteu autoritzat a llegir-lo, retenir-lo, modificar-lo, distribuir-lo, copiar-lo ni a revelar-ne el contingut. Si heu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que n’informeu al remitent i que elimineu del sistema el missatge i el material annex que pugui contenir. Gràcies per la vostra col·laboració.

Este correo electrónico y sus anexos pueden contener información confidencial o legalmente protegida y está exclusivamente dirigido a la persona o entidad destinataria. Si usted no es el destinatario final o la persona encargada de recibirlo, no está autorizado a leerlo, retenerlo, modificarlo, distribuirlo, copiarlo ni a revelar su contenido. Si ha recibido este mensaje electrónico por error, le rogamos que informe al remitente y elimine del sistema el mensaje y el material anexo que pueda contener. Gracias por su colaboración.

This email message and any documents attached to it may contain confidential or legally protected material and are intended solely for the use of the individual or organization to whom they are addressed. We remind you that if you are not the intended recipient of this email message or the person responsible for processing it, then you are not authorized to read, save, modify, send, copy or disclose any of its contents. If you have received this email message by mistake, we kindly ask you to inform the sender of this and to eliminate both the message and any attachments it carries from your account. Thank you for your collaboration.


Més informació sobre la llista de correu Qrpcat