[qrpcat] Antena (improvisada) a la finestra

RAUL MARTINEZ PUEBLA rmartinez a ub.edu
div des 19 12:14:18 CET 2014


Moltes gràcies, Toni.

Miraré de fer un esquema semblant al que proposes.. el problema és que no puc treure masses coses per la finestra. Potser la canya de pescar, però no els 7 metres que té, encara que serà de nit i la canya és negra... ja veurem.

El problema seran els contrapesos: no crec que puguin ser de més de 4 metres. Així i tot, serà millor que el que tinc ara (res).

A veure si puc acoblar el muntatge en 6-10-15 i llenço quatre crits aquesta nit.

Cap recomanació extra? (baluns, xocs -suposo que un seria recomanable-, etc...)

En sentim!

Raúl
EA3HLF

-----Mensaje original-----
De: Qrpcat [mailto:qrpcat-bounces a qrp.cat] En nombre de ea3ert a qrp.cat
Enviado el: divendres, 19 / desembre / 2014 11:56
Para: qrpcat a qrp.cat
Asunto: [qrpcat] Antena (improvisada) a la finestra


Hola llista,

Com a comentari a la compra/instal.lació provisional de EA3HLF, us adjunto un dibuix amb la meva idea de com posar una antena provisional improvisada i discreta a la finestra.

Es trata de posar un separador d'aproximadament un metre de material aillant (canya de pescar er exemple) i un radiador de 1/4 d'ona aproximat de la banda d'interès de fil esmaltat de 0,75mm amb un petit plom a la punta. A una certa distància (per exemple des del carrer) és quasi invisible, especialment de nit.

La contra-antena estarà formada per tants radials com sigui possible, millor si poden ser de 1/4 d'na. En cas contrari tant llargs com es pugui. Aquests radials (de fet, tècnicament contrapesos
(counterpoises)) estaran connectats al xassis de l'acoblador i posats en direcció oposada al radiador.

73's de Toni


Aquest correu electrònic i els annexos poden contenir informació confidencial o protegida legalment i està adreçat exclusivament a la persona o entitat destinatària. Si no sou el destinatari final o la persona encarregada de rebre’l, no esteu autoritzat a llegir-lo, retenir-lo, modificar-lo, distribuir-lo, copiar-lo ni a revelar-ne el contingut. Si heu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que n’informeu al remitent i que elimineu del sistema el missatge i el material annex que pugui contenir. Gràcies per la vostra col·laboració.

Este correo electrónico y sus anexos pueden contener información confidencial o legalmente protegida y está exclusivamente dirigido a la persona o entidad destinataria. Si usted no es el destinatario final o la persona encargada de recibirlo, no está autorizado a leerlo, retenerlo, modificarlo, distribuirlo, copiarlo ni a revelar su contenido. Si ha recibido este mensaje electrónico por error, le rogamos que informe al remitente y elimine del sistema el mensaje y el material anexo que pueda contener. Gracias por su colaboración.

This email message and any documents attached to it may contain confidential or legally protected material and are intended solely for the use of the individual or organization to whom they are addressed. We remind you that if you are not the intended recipient of this email message or the person responsible for processing it, then you are not authorized to read, save, modify, send, copy or disclose any of its contents. If you have received this email message by mistake, we kindly ask you to inform the sender of this and to eliminate both the message and any attachments it carries from your account. Thank you for your collaboration.


Més informació sobre la llista de correu Qrpcat