[qrpcat] RV: QRP a catalunya

RAUL MARTINEZ PUEBLA rmartinez a ub.edu
dim feb 11 14:37:35 CET 2014


Toni, he vist que vas enviar a la llista, ja fa temps, uns esquemes d'AGC derivats d'àudio que vas fer servir per a l'MST... podries concretar una mica com ho has posat? M'agradaria poder-li ficar un S-meter (comptant amb una caixa una mica més gran que la teva ;-), però amb les meves capacitats no aconsegueixo esbrinar quina part dels esquemes que vas enviar he de aplicar, on ho he de posar...

En resum: dona'm-ho mastegat, com sempre.

Raúl
EA3HLF

-----Mensaje original-----
De: Qrpcat [mailto:qrpcat-bounces a qrp.cat] En nombre de Toni - EA3ERT
Enviado el: dimarts, 11 / febrer / 2014 13:42
Para: Llista QRP.CAT
Asunto: Re: [qrpcat] RV: QRP a catalunya

Hola llista
>
> D'altra banda, he tornat a posar-me amb l'MST. El VFO ja funciona, i
> he soldat les resistències de la "placa gran". Ara estic en espera de
> tornar a tenir temps per soldar-hi els condensadors.

Digues-m'ho a mi. El meu MST porta esperant-me a sobre la taula del taller
des del dia 18 d'agost...    sniff!

De fet el transceptor ja està muntat i funcionant, el que em queda és acabar de posar-lo a la caixa i els complements: com que no em cabia un s-meter tradicional hi posaré un a leds, que tinc a mig muntar.

 El problema que tinc, més
> enllà de la manca de temps, és que no sé si disposo dels
> condensadors adients. En tinc de cerà mics, NP0, de polièster,
> electrolítics, i a la llista de materials apareixen uns
> "monolítics", que, per manca d'experiència, no sé si són cerà mics
> o de quin coi de tipus. El que us
> deia: manca d'experiència. Els que són de desacoblament no semblen
> crítics, la resta...

Jo he posat de disc ceràmics i ben bé que va.

De fet no hi ha quasi cap condensador crític a l'MST. Els únics que han de ser NP0 són els del modulador balancejat, el BFO i el filtre de cristall.
Si no ho són igualment funciona però podria passar que amb la temperatura es mogués mínimament la supressió de portadora i la resposta d'audio.
Tenint en compte les toleràncies de la resta de components la influència ha de ser mínima, però com que la totalitat de condensadors ceràmics que he comprat per internet ara són tots NP0 doncs no costa res posar-los.

La resta de condensadors té molt poca importància la deriva que puguin tenir, ni es notaran.

El que he vist és que substituint el driver per un amb més guany la potencia de sortida augmenta. De fet en el Fivehead el mateix fet del pas final (IRF510) dóna 10W sense ni immutar-se. (I si filem prim a 30V pot arribar a donar quasi 30W).

73's de Toni

_______________________________________________
Qrpcat mailing list
Qrpcat a qrp.cat
http://qrp.cat/mailman/listinfo/qrpcat_qrp.cat


Aquest correu electrònic i els annexos poden contenir informació confidencial o protegida legalment i està adreçat exclusivament a la persona o entitat destinatària. Si no sou el destinatari final o la persona encarregada de rebre’l, no esteu autoritzat a llegir-lo, retenir-lo, modificar-lo, distribuir-lo, copiar-lo ni a revelar-ne el contingut. Si heu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que n’informeu al remitent i que elimineu del sistema el missatge i el material annex que pugui contenir. Gràcies per la vostra col·laboració.

Este correo electrónico y sus anexos pueden contener información confidencial o legalmente protegida y está exclusivamente dirigido a la persona o entidad destinataria. Si usted no es el destinatario final o la persona encargada de recibirlo, no está autorizado a leerlo, retenerlo, modificarlo, distribuirlo, copiarlo ni a revelar su contenido. Si ha recibido este mensaje electrónico por error, le rogamos que informe al remitente y elimine del sistema el mensaje y el material anexo que pueda contener. Gracias por su colaboración.

This email message and any documents attached to it may contain confidential or legally protected material and are intended solely for the use of the individual or organization to whom they are addressed. We remind you that if you are not the intended recipient of this email message or the person responsible for processing it, then you are not authorized to read, save, modify, send, copy or disclose any of its contents. If you have received this email message by mistake, we kindly ask you to inform the sender of this and to eliminate both the message and any attachments it carries from your account. Thank you for your collaboration.


Més informació sobre la llista de correu Qrpcat