[qrpcat] Operació en portable

RAUL MARTINEZ PUEBLA rmartinez a ub.edu
div set 19 14:42:46 CEST 2014


El tema antena està pelut. Aquest field day m'ha agafat per sorpresa i no tinc res que endollar a l'equip, però amb l'antena de porra me'n sortiré. Si no faig cap contacte, doncs ja estic acostumat. Sembla increïble, però des de Pinós, el cap de setmana passat, tot i que activava quatre repetidors, no em va respondre ningú en mitja hora que vaig estar fotent crits. D'acord, era l'hora de dinar, però així i tot, pensava que hauria algú que dinaria més tard i tindria una orella posada als repes.

La qüestió és provar els equips, que no agafin pols, i passar-m'ho bé. De qualsevol forma, no tinc ni QSL's fetes...

Sobre la bateria del 817ND... doncs ja faré més proves, només l'he carregat un parell de cops, sembla que fins que no l'has carregat mitja dotzena de cops no agafen tota la càrrega. Ja m'ho miraré amb temps i calma. Quan en tingui.

Raúl
EA3HLF

-----Mensaje original-----
De: Qrpcat [mailto:qrpcat-bounces a qrp.cat] En nombre de ea3ert a qrp.cat
Enviado el: divendres, 19 / setembre / 2014 14:32
Para: Llista QRP.CAT
Asunto: Re: [qrpcat] Operació en portable


S'està citant RAUL MARTINEZ PUEBLA <rmartinez a ub.edu>:

> Tinc el 817ND, i la bateria em dura una mitja hora. Crec que és de 1400mAh.
>

Alguna cosa passa amb la bateria o l'equip. El meu dura força més.
El consum ha de ser 0,4-0,5A en recepció i 1,5A en transmissió. Un cicle de 1 a 4 seria 0,83Ampers per hora, com a mínim hauria de durar un parell d'hores.

Pos rebaixar lleugerament el consum apagant el display i utlitzant el connector BNC en lloc del PL.

El consum baixa baixant la tensió d'alimentació. En el 817 alimentar-lo per sobre de 10,5V no millora res: treu la mateixa potència però consumeix més i s'escalfa.

> L'he posat a un carregador que dóna un màxim de 1800 mA, però no sé
> amb quina corrent carrega la bateria. L'hi hauria d'haver posat el
> tester abans de carregar-la. De fet, la vaig tenir 10 hores
> carregant-se i no va acabar, i no vaig voler deixar-la tota la nit
> carregant-se, de manera que avui faré alguna prova més. És el que
> passa amb els carregadors aquests que no tenen res més que un LED que
> s'apaga quan acaba la càrrega, que no saps ben bé què està fent, però
> si en 10 hores no la va acabar de carregar, suposo que el trasto és
> llest i la carrega amb poca corrent.

Tranquil que a la bateria no li passará res. Son força tolerants.
>
> He vist aquests packs de bateria, carregador i panell solar, però com
> que necessitava una solució d'urgència per demà, amb aquesta bateria
> ja faig.
>

Per demà tranquil. Puc portar la meva i a més a més hi haura 230V per connectar font. No pateixis que no et quedaràs sense operar. Em preocuma més el tema antena que no pas l'alimentació.

73's de Toni
_______________________________________________
Qrpcat mailing list
Qrpcat a qrp.cat
http://qrp.cat/mailman/listinfo/qrpcat_qrp.cat


Aquest correu electrònic i els annexos poden contenir informació confidencial o protegida legalment i està adreçat exclusivament a la persona o entitat destinatària. Si no sou el destinatari final o la persona encarregada de rebre’l, no esteu autoritzat a llegir-lo, retenir-lo, modificar-lo, distribuir-lo, copiar-lo ni a revelar-ne el contingut. Si heu rebut aquest correu electrònic per error, us preguem que n’informeu al remitent i que elimineu del sistema el missatge i el material annex que pugui contenir. Gràcies per la vostra col·laboració.

Este correo electrónico y sus anexos pueden contener información confidencial o legalmente protegida y está exclusivamente dirigido a la persona o entidad destinataria. Si usted no es el destinatario final o la persona encargada de recibirlo, no está autorizado a leerlo, retenerlo, modificarlo, distribuirlo, copiarlo ni a revelar su contenido. Si ha recibido este mensaje electrónico por error, le rogamos que informe al remitente y elimine del sistema el mensaje y el material anexo que pueda contener. Gracias por su colaboración.

This email message and any documents attached to it may contain confidential or legally protected material and are intended solely for the use of the individual or organization to whom they are addressed. We remind you that if you are not the intended recipient of this email message or the person responsible for processing it, then you are not authorized to read, save, modify, send, copy or disclose any of its contents. If you have received this email message by mistake, we kindly ask you to inform the sender of this and to eliminate both the message and any attachments it carries from your account. Thank you for your collaboration.


Més informació sobre la llista de correu Qrpcat